Van afval tot grondstof
Van ambitie tot werkelijkheid

REKO: recycling van minerale afvalstoffen

REKO is een bedrijf dat met een uniek en duurzaam thermisch reinigingsproces minerale afvalstoffen verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen voor de asfaltindustrie, betonindustrie en de grond-, weg-, en waterbouw. In dit proces worden milieugevaarlijke stoffen volledig vernietigd. Daarnaast worden hoogwaardige grondstoffen geproduceerd en wordt de vrijkomende warmte met een hoog rendement omgezet in stoom en elektriciteit.

Grote capaciteit

De grote verwerkingscapaciteit van REKO biedt continuïteit en flexibiliteit voor opdrachtgevers. Met een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljoen ton teerhoudend asfalt is REKO de grootste thermische reiniger  van minerale afvalstoffen in Europa. Bovendien is REKO ook het grootst bedrijf dat teerhoudend asfalt zo weet te reinigen dat er zuivere en gecertificeerde grondstoffen geproduceerd kunnen worden.

Duurzame bouwproducten

Inmiddels hebben al honderdduizenden tonnen teerhoudend asfalt in de vorm van gereinigd ECO zand 0/2, ECO granulaat 2/8 en ECO granulaat 8/16 en ECO vulstof een nieuw leven gekregen in circulaire toepassingen.