Over ons

Van afval tot grondstof met de meest geavanceerde recycling technieken

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Missie

Binnen onze missie leveren we een wezenlijke bijdrage aan een duurzamere samenleving. REKO BV geeft op een transparante, milieuvriendelijke en innovatieve wijze invulling aan de verwerking van minerale afvalstoffen. Met de meest geavanceerde apparatuur zijn we in staat om uit minerale afvalstoffen hoogwaardige bouwgrondstoffen en energie te produceren.

We zijn steeds bezig met de verdere verduurzaming van onze processen. Dat we afvalstoffen volledig, dus zonder reststromen hergebruiken brengen we dagelijks in de praktijk. Waardevolle materialen krijgen hierdoor steeds opnieuw een plek in de productieketen; een cirkel die niet stopt.

Onze verwerkingslocatie

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar.

Op het 33 hectare grote terrein vindt u onze drie hoofdactiviteiten: een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.