ECO zand

ECO zand

ECO zand is in de gradatie 0/2 mm beschikbaar. Als gelijkwaardige vervanger van primair zand wordt deze stroom materiaal breed ingezet in de asfalt- en betonmortelindustrie. In Nederland zijn er nog diverse locaties waar zand wordt gewonnen. Door de inzet van ECO zand voorkomt u dat de natuur niet verder wordt ontgonnen en de natuur zich in zijn oorspronkelijke staat verder kan ontwikkelen. Ons hoogwaardige recycling proces stelt ons in staat om de wegen die doorlopend gerenoveerd worden om te vormen tot primaire grondstoffen.

ECO Zand

Door toepassing van dit ECO zand  zijn onze relaties in staat de LCA  van hun producten substantieel positief te beïnvloeden.

ECO zand wordt door ons competitief aan onze relaties aangeboden zodat zij, zonder dat zij de rekening bij de opdrachtgever leggen of zichzelf uit de markt prijzen. Onze relaties zijn in staat om verder invulling te geven aan het eigen MVO beleid, duurzaam in te kopen en verder te komen op de CO2 prestatieladder van ProRail. Kortom: de inzet van ECO zand loont!

Vele honderdduizenden tonnen ECO zand 0/2 mm zijn inmiddels toepast in nieuwe asfaltmengsels waarmee wegen zijn gemaakt. Tevens wordt ECO zand in vele betonwaren producten toegepast alsmede  bij de productie van betonmortel.

Download hier onze productcertificaten.