Wereldprimeur voor Recycling Kombinatie REKO

26.06.2014
|
Comments off
|
terra select ts6

Recycling Kombinatie REKO heeft verder geïnvesteerd in het optimaliseren van het zeven van geshredderd dakleer. Deze stroom teerhoudend dakleer wordt samen met teerhoudend asfalt in onze thermische reiniger omgezet in ECO grondstoffen t.b.v. de asfalt en betonmortel industrie. Het dakleer dient tevens als brandstof in het reinigingsproces. Op deze wijze wordt het gasverbruik van de thermische reiniger gereduceerd en de CO2 uitstoot beperkt. Omdat het dakleer 100% wordt gerecycled is er geen stortbelasting van toepassing.

Machine gegevens:

De Terra Select TS 6 trommelzeef op rupsen wordt ingezet om geshredderd dakleer te zeven op 75 mm. De machine is uitgevoerd met een rupsrijwerk van 4.000 mm lang en 400 mm breed.
De bunker is 4.000 mm breed en voorzien van een slipvrije aandrijving. De zeeftrommel met een afmeting van 5.500 mm heeft een diameter van 2.200 mm en een zeefoppervlakte van maar liefst 38 m2. De beide transportbanden zijn 1.000 mm breed en gegalvaniseerd. De Perkins dieselmotor van 96 KW/130 pk is uitgerust met een cleanfix. Verder is de machine uitgerust worden met afstandsbediening, automatische vetsmering en TECS bunkerbeladingssensor. Gewicht van deze TS6 rupsmachine bedraagt 21 ton.

Comments are closed.