Infra-Tech Essen 2014

29.01.2014
|
Comments off
|

Hoogwaardige innovatieve thermische reiniging teerhoudend asfalt en verontreinigde grond

Van Afval tot Grondstof! Samen met u de juiste Recycling Kombinatie.

Samen met u, onze klanten, zijn wij op een hoogwaardige innovatieve wijze uitgerust om grote volumes, 750.000 ton op jaarbasis, teerhoudend asfalt, teerhoudend dakleer en met PAK’s en oliën verontreinigde grond thermisch te reinigen. Deze te reinigen afvalstromen worden in onze unieke thermische reiniginginstallatie, bij een temperatuur van ca. 1.000 graden, gereinigd door kankerverwekkende PAK’s en overige aanwezige organische verontreinigingen bestanddelen te verbranden. De overblijvende gereinigde ECO grondstoffen, ECO granulaat 0/2, 2/8, 8/16 en ECO filler, vinden hun toepassing in de asfalt- en betonmortelindustrie.

Bij de thermische reiniging wordt de vrijkomende warmte middels een stoomcyclus (afgassen ketels in combinatie met een stoomturbine) omgezet in elektriciteit. Hiermee voorziet REKO in haar eigen elektriciteitsbehoefte en levert men elektriciteit aan de diverse bedrijven in de directe omgeving.

Door het hoogwaardig hergebruiken van alle mineralen en door de vrijkomende warmte om te zetten in elektriciteit wordt bij REKO werkelijk alles voor 100 % gerecycled.

Het opwerken van huisvuil verbrandingsslakken is naast het breken van steenachtig bouw- en sloopafval ook een van de nieuwe ontwikkelingen in 2014 die verder uitgebouwd worden.

De capaciteit van de locatie Vondelingenplaat is indrukwekkend. De maximale voorraad kan maar liefst 5,25 miljoen ton aan minerale materialen bedragen. De vergunde breekinstallatie heeft een capaciteit van 1,75 miljoen ton per jaar. De thermische reinigingsinstallatie heeft een reinigingscapaciteit van maar liefst 750.000 ton per jaar. Dankzij een laad- en loswal met een lengte van 550 meter, is het zowel voor zee- als binnenvaartschepen mogelijk teerhoudend asfalt en verontreinigde grond aan te voeren en de hieruit geproduceerde granulaten en andere materialen af te voeren.

Wij ontvangen u graag in Rotterdam om met u te bespreken welke mogelijkheden er zijn om samen met u de juiste Recycling Kombinatie te vormen.

David Heijkoop 06-20111851
Ruud van Pelt 06-51422512

Comments are closed.